De Kledingbedrijf wilde geen jongen met Down gebruiken… Het antwoord van de...

De Kledingbedrijf wilde geen jongen met Down gebruiken… Het antwoord van de moeder wordt gevierd door duizenden mensen!

We leven in een tijd waarin reclame eindelijk begint te veranderen en de samenleving als geheel weerspiegelt. We hebben eerder gezien dat kledingbedrijven plus-size modellen gebruiken om vrouwen van alle maten te vertegenwoordigen, en veel lingeriebedrijven zijn gestopt om hun modellen te fotoshoppen.
Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, hebben we nog een lange weg te gaan.
Kijk maar eens naar dit voorbeeld van een liefhebbende moeder die foto’s van haar zoon naar het kledingbedrijf voor kinderen Oshkosh B’gosh had gestuurd, in de hoop dat ze hem zouden gebruiken in hun advertenties.
Maar het kledingbedrijf was niet geïnteresseerd om hem te gebruiken als model, want hij heeft het syndroom van Down.
1477327948
Meagan Nash woont in de Amerikaanse staat Georgia met haar familie. Aangezien het kledingbedrijf OshKosh B’gosh onlangs nieuwe modellen zocht voor hun reclamecampagnes, selecteerde Meagan foto’s van haar 15-maanden oude zoon Asher die ze naar hun opstuurde.
Het modellenbureau had specifieke eisen voor de nieuwe kindmodellen; de kinderen moesten een bepaalde lengte, haarkleur en oogkleur hebben. Kleine Asher voldeed aan alle eisen. Maar nadat Meagan de foto’s had verzonden naar het modellenbureau, hoorde ze nooit meer iets van ze terug.
1477328216
Meagan Nash woont in de Amerikaanse staat Georgia met haar familie. Aangezien het kledingbedrijf OshKosh B’gosh onlangs nieuwe modellen zocht voor hun reclamecampagnes, selecteerde Meagan foto’s van haar 15-maanden oude zoon Asher die ze naar hun opstuurde.
Het modellenbureau had specifieke eisen voor de nieuwe kindmodellen; de kinderen moesten een bepaalde lengte, haarkleur en oogkleur hebben. Kleine Asher voldeed aan alle eisen. Maar nadat Meagan de foto’s had verzonden naar het modellenbureau, hoorde ze nooit meer iets van ze terug.
1477328483
Meagan was zowel boos en gefrustreerd toen ze te horen kreeg dat het kledingbedrijf het zich nooit zou kunnen voorstellen om een model met speciale behoeften te gebruiken. Ze kon natuurlijk begrijpen dat alle kinderen de kans moesten krijgen om een model te worden. Maar om haar zoon die mogelijkheid niet te gunnen omdat hij alleen maar een extra chromosoom heeft? Het was gewoon te veel voor Meagan!
Meagan wilde het bedrijf laten zien hoeveel Asher voor hen betekent zou kunnen hebben in een reclamecampagne, en besloot om actie te ondernemen.
Ze koos ervoor om foto’s van haar zoon Asher in de Facebook-groep ‘Kids met het syndroom van Down‘ te delen.
1477328742-640x336
Fotograaf Crystal Barbees heeft een foto gemaakt van de super vrolijke Asher in een blauw denim shirt en vlinderdas, en dat was een groot succes!
Moeder Meagan heeft er ook iets bij geschreven met een kleine knipoog naar het kledingbedrijf, “Laten we het verschil maken – en deel dit bericht, zodat ze Asher zien! Deze mooie jongen is klaar om de wereld te laten zien wat schoonheid is!”.
De foto van Asher is al meer dan 200.000 keer gedeeld.
“We hopen dat Oshkosh hun houding verandert en Asher een mogelijkheid geeft om mee te mogen doen met de promotiecampagne”, schrijft Meagan, en ze benadrukt dat het modellenbureau en niet het kledingbedrijf haar zoon had afgewezen.
We hopen dat kleine Asher de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de reclamecampagne.


Deel deze foto’s van Asher als je ook vindt dat hij een mooie en geweldige jongen is!