Vluchteling gooit zijn 3 kinderen uit het raam omdat zijn vrouw ‘westers...

Vluchteling gooit zijn 3 kinderen uit het raam omdat zijn vrouw ‘westers behandeld wilde worden!’

oogkies-768x455
Ah, geweldig, die kansenpareltjes in het westen. Wat een cultuurverrijking!

Een Syrische immigrant in Zeist gooide zijn drie kinderen uit een raam op de bovenverdieping van zijn huis omdat hij woedend was op zijn vrouw. De reden? Ze eiste dat ze met respect behandeld zou worden — als een westerse vrouw dus.

Godzijdank overleefden de arme kinderen de aanslag op hun leven.

Ondertussen is de rechtszaak over dit misdrijf begonnen. De man, zijn vrouw en zijn kinderen woonden in een dorpje vlakbij Utrecht in Zeist. De rechtszaak vond plaats in Utrecht.

De rechters hoorden tijdens de zaak dat de vrouw niet langer als een voetveeg behandeld wilde worden door haar man, wat normaal is in Syrië maar niet in Nederland. Zij eiste dus gelijkheid op: zij wilde net zo behandeld worden door haar man als westerse, Europese mannen hún echtgenotes behandelen.

De aanklager stelde dat de man, ene Hassan Z. Zijn kinderen uit het raam gooide omdat hij niet tegemoet wilde komen aan die eis. Als Arabische man vond hij dat zijn vrouw zich maar naar zijn wensen te schikken had. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

Zijn dochter van zeven en zijn zoontje van vijf liepen een schedelbreuk op. Gelukkig kwam zijn dochter van slechts één jaar oud er met een paar schaafwonden mee weg.

Volgens de aanklagers was het niet de eerste keer dat Hassan zijn vrouw en kinderen mishandelde. Zo had hij haar eerder al eens met een pan in het gezicht geslagen toen ze hem vertelde dat ze ook rechten had. Meneer dacht daar dus heel anders over en maakte haar dat even op hardhandige wijze duidelijk.